MEI 2018

Buurtbewoners en hun dieren
Buurkatje Mickey
Wie kent hem niet, de rode kat die we zien wandelen in onze buurt?

We ontmoeten z’n baasje Aziz die, bij het horen van de naam Mickey, meteen een grote glimlach tevoorschijn tovert. Hij vertelt: Mickey werd 1 mei 2015 geboren.
Aziz wilde graag een kitten en zo gebeurde het dat een rood bolletje in z’n huis kwam.
Nauwelijks 3 maanden oud wist Mickey naar buiten te ontsnappen. Dat gebeurde nog een paar keer. Aziz begreep dat Mickey graag naar buiten wilde en bedacht een plan: Ik ga naar buiten, fluit, neem iets lekkers mee en als Mickey dan komt, krijgt hij het lekkers.
Dat gelukte!
Aziz liep door de Vlietstraat, snoepjes in zijn hand en achter hem aan hobbelde een nieuwsgierig rood katje.
Het heeft zich zover ontwikkeld dat Aziz maar hoeft te fluiten en Mickey komt aangehold. Zelfs de voetstappen van z’n baasje herkent Mickey.
Mickey en Aziz hebben een sterke band. Spelen samen spelletjes als bijv. pak me dan. Als Aziz zich niet lekker voelt en een dagje in bed blijft, vind hij Mickey de hele dag naast zich onder de dekens. Mickey vindt het leuk om aangekleed te worden.
Als ik Aziz vraag hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen zegt hij:
“Dieren hebben gevoel. Praat met ze. Geef ze heel veel liefde.”
Wel blijft er altijd een risico aan het buiten laten lopen van een kat. Maar onze hele buurt kent Mickey en we willen met z’n allen ervoor zorgen dat we Mickey nog vele jaren door onze buurt kunnen zien lopen!
Helena, Sonja